2010-12-10 17:52:51• hírek • Szatmar.ro

Kisajátították a dobogót a szatmáriak

A tőrözők elmúlt hétvégi megmérettetése után december 10.-12. között a párbajtőrözők „sajátították ki"a szatmárnémeti vívótermet, ekkor zajlik ugyanis a hagyományos December1 Kupa.

A tornán négy ország (Románia mellett Magyarország, Ukrajna és Szlovákia) mintegy 150 sportolója lép majd pástra a hétvége folyamán, közülük a pénteki első versenynapon a 8-10 évesek nyitották meg a versengést. A házigazda Sportklub színeit összesen húsz fiatal tehetség képviselte, nem is akárhogyan!

A lányok mezőnyében kilenc sportklubos kapott helyet és közülük került ki nem csak a győztes, de valamennyi dobogós is: Pallaia Amarilisz nyerte meg az aranyérmet, Rebeca Aldea az ezüstöt vitte el, míg Plébán Ingridnek a bronz jutott. Ami a többieket illeti, Daria Pisaltu az 5., Kató Zsófi a 7., Pfeifer Melany a 8., Lieb Hanna a 9., Iris Chiorean a 10., Major Iringó pedig a 17. helyen zárt a 20 vívó között.

Pénteken a fiúk sem akartak elmaradni a lányok mögött, így ők is bezsebelték az összes lehetséges érmet: Mácska Ádám az aranyat, Szilágyi Balázs az ezüstöt, Szép Bence pedig a bronzot. A többiek közül Bălan Daniel a 6., Oroian Alexnadru a 7., Cseszkó Ádám a 11., Ziman David a 12., Vezentan Andrei a 14., Dumitrescu Andrei a 15., Fodor István a 18., Kegyes Dávid pedig a 20. helyen végzett a 24 fős mezőnyben.

Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy Csiszár Ferenc, Langenbacher István, Májer Csilla és Nagy Lehel tanítványai taroltak az első nap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: